Idrottsgalan

Jag måste bara göra ett kort inlägg om idrottsgalan, för i tider av dåliga sportårskrönikor, värdelösa krönikor i sportspegeln och fotbollsgalor som nästan får en att kasta upp var det underbart att se idrottsgalan på SVT igår. Det var rolig underhållning, artister av klass (även om man förstås gärna hade sluppit Charlotte Perelli &:co) och för en gång skull höll jag med om de flesta priserna. Det var underbart att se Anja få stå där och ta emot stående ovationer. Hon har presterat så enormt så länge och var verkligen värd det. Tack vare priserna årets prestation och årets nykomling kunde också Kajsa Bergqvist och Emma Green få sina priser som de var värda. Naturligtvis är Annika Sörenstam alltid värd pris, men hon har ju ändå ett Jerringpris och ett pris som årets idrottskvinna, samt två som världens bästa idrottskvinna att ha glänsande på hyllan.

Roligast var ändå att Tony Rickardsson äntligen fick pris. Jag har nästan alltid hållt på någon annan än honom, mycket beroende på att hans sport är relativt liten och att jag inte är särskilt intresserad av motorsport. Men nu var det ändå dags efter många års väntan. Det hela kryddades genialt av Robert Gustafsson. Humorn var av sällan skådad klass detta år. Allra roligast hade jag åt sport-dvd:n där de ändrat på alla svenska idrottsmisslyckande, samt en del andra svenska fadäser.

På det stora hela var det ett bra flyt och fin variation. Endast ett fåtal tal blev lite långa. Programledarna var också stabila.

Kommentarer
Postat av: Mats-Olas Fanclub

Instämmer i att idrottsgalan var många många många klasser bättre än fotbollsditon, fast att jämföra med fotbollsgalan är kanske lite för enkelt. Fotbollsgalan är ju trots allt ett av de sämsta programen någonsin på svensk TV, åtminstone om man jämför med hur pass bra bra den skulle kunna göras.

Håller med om att priserna i huvudsak gick till rätt idrottare, och att underhållningen var ovanligt rolig. Det var väl egentligen bara musiken som var lite seg, men är det tv-gala så är det. Dessutom ger det ju bra pauser som man kan poppa popcorn eller gå på toa under:)

2006-01-17 @ 16:32:49
Postat av: hannie

Fast speedway kan vara riktigt spännande. Särskilt om det finns ett topplag från ens hemstad. För övrigt brukar jag alltid hålla på bandyladslaget och Kent Hultqvist pga patriotism. Kenta är ju Vetlandabo =)

2006-01-17 @ 17:16:30
Postat av: Robodan

Dessutom är han en grymt skön känslomänniska och jag hade inte protesterat villt om de vunnit, för det var en stark presattion, men bandyn är en enormt liten sport och det är ett misslyckande om Sverige inte spelar VM-final.

2006-01-18 @ 14:44:11
Postat av: hannie

Japps, det är sant. Men nu kommer jag inte hålla på bandyn längre. Det är ju ny förbundskapten. Uuusch, den nya verkar mycket tråkigare =)

2006-01-18 @ 16:40:57
Postat av: Mats-Olas Fanclub

Han kanske inte ens är från Vetlanda? :)

2006-01-18 @ 17:33:16
Postat av: hannie

Nej, nej, det är han inte. Det är därför han är så tråkig ju =)

2006-01-18 @ 22:58:29
Postat av: Mats-Olas Fanclub

Får man verkligen bli förbundskapten i bandy utan att vara från Vetlanda?!? :)

2006-01-18 @ 23:50:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback