Som alla andra

Även jag ska hänga trenden. Här kommer alltså ett antal svar på frågor med hjälp av låtar framvalda ur en av mina playlist med shufflemetoden:

Will it be ok? Fjäril - lampshade (en flygande start)
How are you feeling today? we'll be fine (fast jag mår bara toppen)
How do your friends see you? Björnes magasin (ja kanske :-)
Will you get married? California dreaming - the mamas and the papas (det är en sann dröm)
What is your best friend's theme song? vaka - Sigur Rós
What is the story of your life? your song - Ewan McGregor (ett vackert svar som kan stämma)
What was high school like? it's OK - lampshade
How can you get ahead in life? new world - Björk (ett nytt kapitel öppnar en helt ny värld)
What is the best thing about your friends? revolt III - kent (???)
What is tonight going to be like? swarming - Efterklang
What is in store for the remainder of this weekend? high and dry - Radiohead
What song describes you? In the well (nja...det kan jag ju inte hålla med om helt)
To describe your grandparents? She came home for Christmas - Mew (Visserligen står det she, men annars skrämmande sant. Morfar fick komma hem på juldagen)
How is your life going? hear you me - Jimmy Eat World (?)
What song will they play at your funeral? be mine - Robyn :-)
How does the world see you? Autum leaves - Eva Cassidy (ja höstlöv är ju vackra)
Will you have a happy life? Everyone´s got AIDS - Team America Soundtrack (ajajaj, det låter illa)
What do your friends really think of you? milano - Sigur Rós (makes no sense)
Do people secretly lust after you? Come on, come all - this beautiful mess :-)
How can I make myself happy? the blewer's daughter - Damien Rice (glasblåsare och panta flaskor ur ju typ samma)
What should you do with your life? havet är djupt - Lilla Sjöjungfrun Soundtrack
Will you ever have children? Amie - Damien Rice


Vissa dagar!

Vissa dagar går allt rätt, andra dagar går allt fel. Jag mår för tillfället bättre än på mycket längre. Jag jobbar som "fröken" (ja ni läste rätt, det är så de kallar mig iaf de yngsta barnen) på en massa olika skolor. För närvarande arbetar jag i en femma (i två veckor) och det är sjukt kul och mysigt. Tänk vilket fantastiskt jobb det är att få umgås och lära tillsammans med ett gäng små underbara individer. Vissa dagar känns det visserligen som att man förvarar ett gäng monster istället, men generellt sett är det helt underbart. Jag har för övrigt skaffat cykelhjälm precis som Åsa. Det kanske kommer en bild på det senare.

Man inser också när man är ute så här hur mycket mer man hade kunnat lära sig på sin utbildning. Jag inser förstås att det är en utopi att lärarutbildningen ska ge en allt och jag tyckte också att det var underbart (och behövligt för en gymnasielärare) att få fördjupa sig i sina ämnen, men nog kunde man fått in något mer på alla de där åren. Första året läste man typ 10-12 på dagarna och det var verkligen inte allt som var viktigt. När man kommer ut i verkligheten stöter man på så många situationer som man inte tänkt på fanns. Det är svårt, men utmanande och roligt också.

Igår förlorade både Brynäs och Blåvitt. Fast det är lite löjligt kan jag inte hjälpa att bli lite sur en sån kväll:-) Min stackars bror (självklart brynäsfan) gick på sin första match för säsongen då Brynäs spelat sjukt bra och så gör de sin sämsta match för säsongen. Och samma kväll gjorde alltså blåvitt ett av sina värsta bottennapp, samtidigt som Elfsborg och AIK tappade poäng. Istället för att ligga trea 5 poäng från guldet (typ omöjligt att ta men ändå) ligger de nu sjua. Tungt!

Vissa dagar är det helt annorlunda, som i helgen då Brynäs slog serieledande Timrå, jag och Stina fick gratis biobiljetter av en kompis och jag hade en sådan där match då allt bara sitter (gjorde 7 mål och 3 assist). Ursäkta skrytet:-) Men det var bara så härligt.

Såg diktatorn igår (har sett halva innan). Den är verkligen genial. Så rolig och vågad och klok. Scenen där Hitler leker med en jordglob är så underbart klassisk.

Jag kan förresten rekomendera att ni läser lampshades turnédagbok på gaffas hemsida.

Hoppsan glömde visst bilderna

Jag har ju sagt att jag ska ha bilder i alla inlägg, men de här får komma i ett eget då.

Först har vi mig förra året då jag orakad (som vanligt) hade ovanligt mycket hår.
(och en finne på läppen)
27521-14

Sedan en bild från den förra (underbara) hösten! Så gillar jag att behandla löven.

27521-15

Slutligen ännu ett foto på mig och den vackra. Tänk att jag fått vara med
henne i över två år (och mer ska det bli)

27521-16


Bamse och drycker!

Det finns en del underbara saker i livet. En av dem är förstås tidningen Bamse, som många av oss har växt upp med. Och under Runes tid var det verkligen en suverän tidining. Har ni sett att Bamse firar jämnt? Det är kul att Rune har vågat skriva om viktiga saker och inte ryggat för något. Hans otaliga antirasistiska och antimobbingska (nytt ord?) äventyr är fantastiska. Han hade så ofta etiska inslag och höll hårt på att man ska äta frukt istället för godis:-) Jag har lärt så otroligt mycket i Bamses skola, som t.ex. att astrologi bara är bluff och att en blåval kan väga 150 ton!!!

Jag hade förresten en lista på de bästa bamseäventyren en gång.

En annan sak man kan lista är förstås de bästa dryckerna:-)

1.   Vatten (går ändå aldrig att konkurrera ut, när man är riktigt törstig är det vatten som gäller)
2.   Julmust (så mycket godare än påskmust)
3.   Äppelcider (dock inte alla sorter, helst Kiviks)
4.   Coca Cola (denna imperialistdryck håller extremt hög klass)
5.   Nypressad ananasjuice (serverad i Afrika)
6.   Mors svartvinbärssaft (hemmalagat är ändå hemmalagat)
7.   Mjölk (helst lättmjölk och den ska vara ekologisk)
8.   Kiviks pärondryck (sjukt frisk)
9.   Drickbar nyponsoppa (vissa sorter)
10. Chokladmjölk (i fjällen)  

Observera att det endast är en dryck som kan och bör serveras varm! I övrigt är det kalla drycker som gäller för mig:-) Kaffe och te platsar inte på långa vägar. Öl och vin och sånt har också en bra bit upp till tio-i-topp!

Skandaler!

Är det bara jag eller har vi "skandaler" så det står upp i halsen? Senast var det SSU-ordföranden Sjödin som åkte dit för rasistiska påhopp! Ja, det var ju förstås riktigt dåligt att skrika svartskalle och oansvarigt för en person i hennes ställning. Jag tycker förstås också att någon som tjänar miljoner varje år borde ha råd att betala TV-avgiften, men ordet skandal känns något överförbrukat! Var det t.ex. en skandal att tre landslagsspelare gick ut och firade Mellbergs födelsedag några timmar utan att dricka alkohol?

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Det är förstås sjukt att både kristdemokrater och folkpartister under valkampanjen lurat in sig i sossarnas kampanj (man frågar sig dock vad man får ut av det. De borde väl veta vad de andra partierna står för eller är det en hemlighet?) men det känns verkligen som att det är media som är den största bidragsgivaren i skandalpotten! Det är inte längre valkampanjer eller träningsläger eller melodifestival eller något annat. Det är ett enda stort mediabrus! Det rotas in i minsta detalj om allting, det överdrivs och det har ofta inte så mycket med sakfrågorna att göra. Är man perfekt kanske man klarar sig, men har man gjort något för tio år sedan är man rökt för alltid.

Detta betyder inte att jag tycker att våra politiker får bete sig hur som helst. Det betyder bara att jag är trött på att media ska styra typ allt. De har en oerhörd makt i att styra de osäkra väljarna i ett val. De kan få folk avsatta, sparkade, avstängda och utskrattade. Det värsta är nog ändå att de fokuserar på så löjliga skandaler. Om någon har köpt en toblerone eller om
kungen har klätt ut sig till afrikan på en fest med afrikatema. Istället för riktiga skandaler, som t.ex. sjukvården i västergötland (de skulle nog behöva lite mer personal. Kolla med busschaufförerna. Där kan vi nog hitta en läkare eller två)! 

Från och med nu och ett tag fram över kommer det följa med bilder i min blogg. Här nedan följer min gode vän Florian där han erkänner vilket ursprung han har ;-)

27521-11

Sedan har vi en kanonbild på hela Linköpingsgänget när vi har det gött i min
"stuga" (snarare ett underbart släktägt gammalt hus)!

27521-12

Slutligen har vi beviset på att Das och Beckham egentligen är samma person!!!

27521-13


För att komma ifatt lite med bilderna

Som jag skrev i mitt nyss postade inlägg så har jag lagt upp alldeles för få bilder på den här bloggen så nu kommer ett par, mest har det med min avslutningskonsert att göra:

Voxhall i Århus, utifrån.
27521-3


De andra ville supa mig full sista kvällen, Erik ville bara pussas!
27521-4

Han fick dock nöja sig med en kram och full blev jag inte heller.
27521-5

Hela gänget lyssnar på managern
27521-6

Här är jag i form av älg på vårt releaseparty i februari, som hade Sverigetema
27521-7

En livebild från spelningen på HG, som numera degraderats till 2:a plats
på min
konsertlista.
27521-8

Samma konsert, snygg bild tagen av Stina.
27521-9

Slutligen en bild som tydligt visar vem som är snyggast av mig och ängeln.
27521-10


Skräckblandad förtjusning

Min blogg har fyllt ett år. Det är inget jag uppmärksammar något särskilt utan kan bara konstatera att det blev mer seriösa diskussioner om livet och mindre humor (ja t.o.m. mindre sport) än jag hade trott. Bilder har jag varit alltför sparsam med också, så det ska det bli ändring på.

I helgen var det ett mycket större jubileum, nämligen min och
min ängels tvåårsdag!!! Detta firade vi genom att hälsa på min syster och hennes man i Västerås. Helgen bestod bl.a. av god mat (lammkött... men i sin mer kulinariska betydelse) och mycket kul lekande med ett radiostyrt flygplan av frigolit (omöjligt att förstöra, lätt att krascha). Vi såg också en mycket skön film som heter "Lucky number Slevin", ganska smart även om vi lyckades räkna ut slutet (oj det lät skrytsamt. Jag menar inte att vi är så väldigt smarta...eller gör jag det?...hmmmn). Slutligen så flög vi själva i ett litet vingligt (ganska roligt ord i förhållande till ett plan) halvsegelflygplan (finns väl inget sånt ord, men tänk på en halvackustisk gitarr så kanske ni förstår vad jag menar).

Innan denna flygupplevelse så visste jag inte riktigt vad uttrycket "skräckblandad förtjusning" innebar! Det vet jag nu. Att sitta i ett sånt litet flygplan uppe i luften slår ut alla åkattraktioner jag någonsin åkt på tivoli. Man känner varenda rörelse och är man höjdrädd som jag är det inte bara fantastiskt utan även otäckt som attan:-) En missuppfattning ledde till den mest tydliga skräckblandade förtjusningen hittills i mitt liv. Erik (min systers man) frågade om det var dags för lite magkittel (inte en kittel i betydelsen gryta utan kittel som i att det kittlar i magen). Jag trodde dock att han frågade om det hade varit något magkittel än, och jag svarade: "Ja, hela tiden"!!! Därefter kastade han planet först rätt upp och sedan rätt ner (och detta väldigt snabbt). Jag skrek och försökte i panik hitta något att hålla i, men oj vilken upplevelse (det snurrar faktiskt i huvudet t.o.m. när jag skriver om det)!!! En liknande upplevelse skedde då han skulle visa hur planet fungerar om hastigheten är för låg "Då slutar reglaten att fungera och man kan inte kontrollera planet och så faller vi....!!!!" Sedan kom vi ju upp i hastighet och han kunde kontrollera planet igen, men det kunde han ju berättat tidigare:-)

Nedan ser ni planet och min syster. Jag var inte nervös innan flygningen
även om det ser ut så:-)
27521-2

Så till fotbollsmatchen som spelades i helgen. Sverige mot Spanien. Sverige, som inte var så bra i VM och som inte visat någon större form i pr (vissa stunder mot Lettland). Sverige utan Zlatan, som visserligen inte är på topp och Sverige med en mycket kritiserad förbundskapten (iaf av media och Mellberg). Detta landslag visade enorm klass i lördags. Målsumparen Elmander (från Alingsås) gjorde mål rredan efter nio minuter och sprang sedan lika mycket som han brukar. Matchens intryck var då han tog fart från halva plan, snodde bollen (med lite hjälp av domarens obstruktion) och flög fram tills han dundrade ett skott i ribban! Sveriges försvar såg stabilt ut och Mikael Nillsson var helt suverän på sin kant (han var riktigt bra redan mot Lettland), inga bekymmer om högerkanten inte. Spanien försökte anfalla där, men Alex och Nilsson höll tätt. Spanien hade en hel del boll och skapade fyra-fem riktigt heta målchanser, men det var Sveriges dag och Shabaan visade att vi även på målvaktssidan har det riktigt bra beställt. (Linderoth stod dock för matchens räddning). Allbäck gjorde mål igen och han har inte gjort många dåliga landskamper. Roligast tycker jag det var att se Anders Svensson, som visade att han fortfarande håller hög internationell klass. Skönt dock att han är avstängd på onsdag så han och Källström får en match var utan att Svensson blir petad. Zlatan saknas inte i den här typen av match, men jag vill ha tillbaka honom till matcher då vi ska hålla boll och komma igenom trånga försvar.


Vadan haver du gjort?

Nu har jag inte bloggat på länge och inspirerad (eller ska vi säga rent stulet av) av en bloggvän kommer här en liten lista på saker man gjort och inte. Fyll gärna i själv i ett svar.

Har ni förresten tänkt på vilka sorgliga familjeförhållanden det är i Kalle Anka. Knattarna är hans brorsöner och Joakim är hans farbror. Musse har också två brorsöner och Kajsa tre systerdöttrar (de verkar dock ha en mamma tillgänglig då de bara är hos henne ibland). Ingen har en pappa eller en mamma, men de flesta verkar ha bröder som inte kan ta hand om sina ungar. Så är också Farmor Anka allas farmor.

Ska man dra det hela ännu längre är det lite konstigt att kusinerna Kalle och Alexander dejtar Kajsa, som har samma farbror (Joakim) och farmor som de själva.

Mogwais nya skiva är suverän.

Adran Plass (h)emliga dagböcker är ännu mer suveräna.

Blåvitt är det inte. Tänk om Helsingborg går och vinner allsvenskan....vilken vändning (läs henke-effekt om du är TV4-vän) 

Nej nu kommer listan:



(x) rökt en cigarett

( ) rökt en cigarr

( ) varit hög (men när man spelar på Christiania blir man bra påverkad)

(x) varit full (bara en gång som 12-åring och inte så farligt)

( ) hånglat med någon av samma kön

(x) varit kär

(x) blivit dumpad

(x) dumpat någon

( ) fått sparken

(x) varit i knytnävsslagsmål (fast bara som den som blir slagen)

(x) rymt hemifrån (men inte långt inte)

(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak

( ) blivit arresterad

(x) hånglat med en främling

( ) gått på en blinddejt

(x) ljugit för en kompis

( ) varit kär i en lärare (kanske lite i lekisfröken)

(x) skolkat

( ) legat med en medarbetare

(x) sett någon dö

( ) varit kär i en av mina internetkompisar

( ) varit i Kanada

( ) varit i Mexiko

(x) flugit

( ) spytt i en bar

( ) sett en del av dig själv brinna

( ) ätit sushi

(x) åkt snowboard

(x) crowdsurfat under en konsert

( ) varit i ett våldsamt förhållande

(x) tagit smärtstillande

(x) älskar eller saknar någon just nu

(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi

(x) gjort en snöängel

(x) haft ett te-party

(x) byggt ett sandslott

(x) hoppat i en vattenpöl

(x) lekt uppklädd

(x) hoppat i en lövhög

(x) åkt släde

(x) fuskat när du spelat spel

(x) varit ensam

(x) somnat i skolan/på jobbet

( ) använt ett falskt id

(x) tittat på en solnedgång

( ) varit med i en jordbävning

(x) rört en orm

(x) sovit under stjärnorna

(x) blivit kittlad

(x) blivit rånad (i Afrika, det var otäckt)

(x) blivit missförstådd

(x) tagit hand om ett råddjur (iaf se till att det fått hjälp, tyvärr dog det ändå)

(x) vunnit en tävling

(x) gått mot rött

( ) blivit avstängd från skolan(s datasal)

(x) varit i en bilolycka

(x) haft kramp

(x) känt dig som en utstött

( ) ätit ett helt glasspaket på en natt

(x) dansat i månljus

( ) hatat ditt utseende

(x) varit vittne till ett brott

(x) ifrågasatt ditt hjärta

( ) varit besatt av post-it lappar

( ) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna

(x) varit vilse (många gånger:-)

(x) varit på andra sidan landet

(x) simmat i havet

(x) känt som om du håller på att dö

(x) gråtit dig själv till sömns

(x) lekt polis och rånare

(x) sjungit kareoke

(x) betalat för mat med bara mynt

(x) gjort något med dig själv som du inte borde gjort

(x) busringt

(x) fångat en snöflinga på tungan

(x) dansat i regn

(x) skrivit ett brev till tomten

(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om

(x) blåst bubblor

(x) gjort upp eld på en strand

( ) förstört en fest

(x) åkt rullskridskor

(x) fått en önskan inslagen

( ) haft sex med en apa (utseendemässigt)

( ) burit pärlor (inte vad jag minns iaf)

( ) hoppat från en bro

( ) ätit hund/katt-mat

( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne

( ) kysst en spegel

(x) sjungit i duschen

(x) burit en svart klänning

(x) drömt att du gift dig med någon

(x) limmat fast din hand i något

( ) fastnat med tungan i metall

( ) kysst en fisk

( ) varit en cheerleader

(x) suttit på ett tak

(x) skrikit så att du inte fått luft

( ) byggt en kärra (knappast!)

( ) pratat i telefon i mer än sex timmar

(x) stannat uppe hela natten

(x) inte duschat på en vecka

(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet

(x) klättrat i träd

(x) haft en träkoja

(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam

( ) tror på spöken

( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger

( ) spelat kyckling

( ) blivit puttad i en pool med kläderna på

(x) blivit tillsagd av en främling att du är het

(x) brutit ett ben

(x) fångat en fisk och sen ätit den

( ) fångat en fjäril

(x) skrattat så mycket att du grät

( ) gråtit så mycket att du skrattade

( ) fuskat på ett prov

( ) haft en Britney Spears-skiva

(x) glömt någons namn

(x) sovit naken

(x) svimmat

( ) gråtit på tunnelbanan

( ) haft sex på offentlig plats

( ) legat med fler än tio personer

(x) snattat

(x) drömt att jag haft sex med en/flera vän/vänner

(x) pratat med en främling i mer än fem minuter (vore väl sorgligt annars)

(x) gett en uteliggare mer än 50 kronor

( ) spottat på någon jag ogillat (däremot någon enstaka gång på någon jag gillat)

(x) hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt (något annat äventyrligt)

( ) haft sex i en IKEAsäng

( ) haft sex i en IKEAsäng på ett IKEAvaruhus

( ) varit otrogen

(x) varit svartsjuk

( ) kan skriva utan att titta på tangenterna