Bästa konserterna II

Konserter man spelat själv kan också vara en speciell upplevelse och det kan bero på många saker. Man kanske spelar för att hylla någon speciell, det är kanske första gången man spelar på en stor scen, eller så kanske det står tusentals av fans och sjunger med i texterna.

1.   Lampshade - på HG 2006 (inför alla vänner)
2.   Lampshade - på Freakstock 2002 (4000 i publiken, första riktigt stora spelningen)
3.   Wakers - Luciabandy 1996 (första gången på en riktig scen)
4.   Lampshade - Frizon 2005 (lugna spelningen)
5.   Wakers - Parkfestivalen 1999 (kändes stort då)
6.   Henk - Strandfestivalen 2000 (folk kunde och sjöng med i våra texter)
7.   Lampshade - Rytmeposten Odense 2001 (min första spelning)
8.   Wakers - Luciabandy 1998 (huvudband och ändå 650 i publiken, bara Jerusalem har dragit fler)
9.   The Longroad Orchestra - bröllop i Odense (speciellt att spela med så stor kärlek)
10. Arméns trumkår - i Sydney 1999 (10 000 i publiken och vi höll världsklass)

Bubblare är bl.a. de två gånger (nu senast i Polen) som vi med Lampshade kommit fram precis innan spelningarna och ändå gjort grymma spelningar, samt de gånger det verkat som det ska bli så dåligt och det blivit fantastiskt.

Egentligen är alla spelningar då man åker ner till en stad i Tyskland ( i Malmös storlek) som man knappt hört talas om och hundratals fans står och sjunger med i ens texter, värdiga listan. 

Speciella spelningar med lite ihopplockat folk, som på min brors bröllop (en speciell känsla) och när vi med "love of henk" spelade en enda låt på 25 minuter på UngKraft är också nära listan.

Ett antal missöden, som att ramla av scenen (Innsbruck), tappa pinnar (många gånger) o.s.v. ställer vissa konserter i särklass. När vi spelade med TLO i Tibro i en Pingstkyrka som aldrig haft rockmusik tidigare, fick vi nästan ha förstärkarna avstängda och när Henke för att inte stöta sig med någon sa: "Vi säger inte att vi är emot knark" (i ett snack om hur sorgligt det var med att ungdomar knarkade), fick vi ungdomspastorn imot oss. Han hörde visst bara det i hela snacket. Mycket kul sagt av Henke dock. Nog kunde vi vågat stå för att vi var emot knark:-) Med Drum & Drill Corps (Gislaved) spelade vi en gång på fel scen i Spanien, mest beroende på våra tankspridda guider. Lampshade i Bergen inför tio personer inkluderat scenarbetare och chaufför, var också intressant och spelningen med samma band nere på en tunnelbanestation i Hamburg ackompanjerat av en hemlös på blockflöjt är svårt att glömma. Med Arméns Trumkår gjorde vi en figurmarsch utanför operahuset i Sydney (fast en trumpetare missade det då han fastnat med uniformen i ett nät) och med Lampshade har vi spelat på en skateboardramp, samt i tät haschrök på Loppen (Christiania). Saker har gått sönder ett antal gånger genom åren också. På UngKraft med TLO sprang Kalle iväg i fem minuter och lånade en bas, medan vi låg kvar i ett mellanspel, och när han kom tillbaka avslutade vi låten. På en annan spelning med TLO flög bastrumspedalen iväg. Ja som sagt det mesta kan hända.

Kommentarer
Postat av: stina

men hg toppar ändå :)

2006-08-01 @ 15:57:55
Postat av: Mats-Olas Fanclub

Såvitt jag kan komma ihåg har jag även på den här listan sett två av konsertena, och ja, de kändes mycket märkvärdiga då:)

2006-08-02 @ 23:46:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback