Världens roligaste skämt

Tänkte på Monty Python häromdagen. Vilka genier! Men jag har alltid undrat en sak: Vilket är egentligen världens roligaste skämt? I en Monty Python-sketch skriver en komiker världens roligaste skämt och skrattar sedan ihjäl sig. Det finns en tysk översättning av skämtet, men jag förstår inte riktigt vad den betyder. Kan någon luska ut det? Här har ni en genomgång av sketchen. Här har ni själva sketchen! (med spansk text tror jag) Vid sidan finns en annan version av sketchen och den helt makalöst bra spamsketchen! Kanske är det tidernas sjukaste sketch! (Varför är vikingarna där? Och i slutet dyker ungraren från en annan underbar sketch upp) :-) I konkurrens med argumentsketchen och olika klassiska scener i filmerna, som när de funnit en häxa i Holy Grail och steningsscenen i Life of Brian.

Sök på Monty Python och hitta massor med underbar humor! Det är dagens tips!

Visste ni förretsen att den första tanken med filmen "Life of Brian" var att köra en massa blasfemiska skämt och alltså driva med kristendomen, men när de läste på (de läste de fyra evangelierna och historiska skrrifter av andra slag) så insåg de att det inte funkade att skämta om Jesus? Hela hans natur var för klok och kärleksfull. Därför gjorde de istället en film om en man som föddes samtidigt som Jesus och misstogs för att vara honom, på så sätt kunde de driva lite med de religiösa och köra sin allmänt sjuka humor istället för att driva med själva religionen. Resultatet är bl.a. en underbar steningsscen där det drivs med fariséerna på ett sjukt kul sätt.

Om det går att få tag på borde man se Monty Pythons 30 års jubileum där de berättar om allt det här och andra saker. Det sjukaste med den intervjun var att de hade med en urna som de påstod innehöll de avlidna Graham Chapman. naturligtvis välter de ut askan under intervjun och en scenarbetare råkar dammsuga upp det:-) Intervjuns höjdpunkt är ändå när John Cleese skäller ut publiken och programledarna för att de får ett komikerpris nu och inte förr när de verkligen behövde det:-)

Kommentarer
Postat av: stina

det är farligt med så roliga skämt att man dör av dom ju! hoppas ingen kan översätta åt dig.. :)

2006-11-01 @ 13:06:01
Postat av: Mats-Olas Fanclub

Som det står på wikipedia så är det inte alla ord riktiga tyska ord, så stina behöver inte vara orolig:)

När det gäller life of brian så verkar idén ha sitt ursprung ur låtsastiteln "Jesus Christ's Lust For Glory", mer om det finns på länken. (För övrigt verkar den tänkta scenen där snickarsonen Jesus klagar över att ha blivit uppspikad på ett dåligt byggt kors lite kul:))

Roligaste Monty Pythonscenerna är nog fotbollen mellan grekerna och tyskarna (Marx hävdar att det var offside) och bropassagen i den heliga graalen (assyria har genom historien haft fyra olika huvudstäder). Jag kan inte välja vilken av dem som är bäst.

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Mer kul trivia snott från imdb. Den enda karatär som är med i alla fyra monty python-filmerna är gud! Fast det ska väl sägas att mannen på bilden som ska föreställa gud i holy grail egentligen är en cricketspelare från 1800-talet:)

2006-11-01 @ 15:36:31
Postat av: Robodan

Ja fotbollen mellan grekerna och tyskarna; huereka!, är en enorm klassiker. Och brofrågorna är äckligt sköna:-) Liksom samtliga diskussioner om afrikanska och europeiska svalor i filmen.

2006-11-01 @ 16:36:24
Postat av: hannie

det var så länge sen jag såg något monty python. måste få tag på o uppdatera mig lite. jag kommer ju knappt ihåg nåt ju. bara fransamannen som aldrig har skitit, men den kommer ingen annan ihåg.

2006-11-01 @ 16:42:09
Postat av: Robodan

På tal om Graham Chapman, så måste ni kolla in hans begravning: http://www.youtube.com/watch?v=fsHk9WC7fnQ&mode=related&search=

2006-11-01 @ 18:59:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback