Vad sportårskrönikan bör innehålla

Nu är det snart dags för alla sportårskrönikor. En begivenhet lika viktigt som någonsin Ivanhoe eller för den delen fyrverkerier och champagne så här vid årets slut. Både jag och t.ex. en bloggvän har de senaste åren varit väldigt besvikna på innehållet och upplägget i krönikorna. Det är nog bra att hålla vissa personer borta från krönikorna och låta proffs som Albert Svanberg eller Jacob Hård göra dem. Värsta krönikorna (förutom tv4:s förstås) gör André Pops. Så nu tänkte jag tipsa om innehållet så att det inte blir tio minuter om Magdalena Forsbergs framtida kommentatorskarriär efter det att hon slutat med skidskytte.

- Champions Leuge-finalen ska utnyttjas rejält. Större underhållning har sällan skådats

- VM-kvalet ska naturligtvis också det utredas, här kan man varva med Henke i Barcelona, lite lite Zlatan och damernas katastrofmatch mot Island.

- Allsvenskan för herrar och damer ska få lite plats, vilket det nästan aldrig gör och blåvittaffären ska inte vara huvudgrej utan en parentes

- Elitserien i ishockey ska också den få plats och handla om hur alla proffs kom hem, landslaget och VM ska få en liten parentes tillsammans med sexaffären som inte heller här får bli enda grejen som behandlas

- VM i friidrott ska naturligtvis ha stor plats, men ska inte ta upp 75% av krönikan som det gjort senaste åren. Kajsa får bli det främsta och dra ner på snacket om skador och framtid, krönikor är till för att minnas och återuppleva.

- Anja Pärson borde få ordentligt utrymme då hon ofta skuffas undan. Hennes fantastiska säsong ska bearbetas liksom VM då det dock bör nämnas att Kostelic var snäppet värre. 

- Tony Rickardsson måste förstås vara med, men det räcker att visa ett eller högst två varvs speedway, sedan har man hunnit säga allt

- Det får som vanligt bli många små korta inslag om t.ex. doping, boxningsmatchen mot Alis dotter, elitserier i handboll, volleyboll o.s.v., lite motorsport (blä), längskidor etc etc etc

- I övrigt får de överraska mig och det finns säkert något viktigt jag glömt här.  


Kommentarer
Postat av: Mats-Olas Fanclub

Instämmer i princip med allt. En viktig sak att få med är alla svenska mästare i lagsporterna. Det behöver inte vara några långa inslag, bara nämna dem. Men för en årskrönikesamlare som jag är det bra om det nämns, så att man kan kolla upp det om man undrar någon gång.

Postat av: Mats-Olas Fanclub

Fast det är lika bra att ställa in sig på att det blir en hel del tony rickardsson, vilket kanske är rätt egentligen, trots att vi inte bryr oss om speedway.

Annars är det konstigt vad lite de hinner få in på en hel timme. (Eller två, om de kör upplägget från 2003 med vinter och sommarårskrönika.)

2005-12-31 @ 13:40:15
Postat av: Mats-Olas Fanclub

2005 års krönika var väl godkänd, men inte mycket mer. Lite för mycket intervjuer för ett högre betyg. En bra krönika är en sammanfattning av årets viktigaste sporthändelser, och det bästa sättet att skildra en sådan händelse är ja att visa bilderna.

Ett stort minus vara att det var alldeles för lite fotboll, inget alls om champions league finalen till exempel.

En annan fråga att diskutera är väl vad Henrik Lundqvist gjorde i krönikan. På vilket sätt är han en av sveriges 3-4 största idrottare?

2006-01-06 @ 23:13:23
Postat av: Robodan

Ja och vad sa han? Typ ingenting. En väldigt ishockeyintresserad krönikör är nog förklaringen!

2006-01-09 @ 18:22:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback