Skandaler!

Är det bara jag eller har vi "skandaler" så det står upp i halsen? Senast var det SSU-ordföranden Sjödin som åkte dit för rasistiska påhopp! Ja, det var ju förstås riktigt dåligt att skrika svartskalle och oansvarigt för en person i hennes ställning. Jag tycker förstås också att någon som tjänar miljoner varje år borde ha råd att betala TV-avgiften, men ordet skandal känns något överförbrukat! Var det t.ex. en skandal att tre landslagsspelare gick ut och firade Mellbergs födelsedag några timmar utan att dricka alkohol?

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Det är förstås sjukt att både kristdemokrater och folkpartister under valkampanjen lurat in sig i sossarnas kampanj (man frågar sig dock vad man får ut av det. De borde väl veta vad de andra partierna står för eller är det en hemlighet?) men det känns verkligen som att det är media som är den största bidragsgivaren i skandalpotten! Det är inte längre valkampanjer eller träningsläger eller melodifestival eller något annat. Det är ett enda stort mediabrus! Det rotas in i minsta detalj om allting, det överdrivs och det har ofta inte så mycket med sakfrågorna att göra. Är man perfekt kanske man klarar sig, men har man gjort något för tio år sedan är man rökt för alltid.

Detta betyder inte att jag tycker att våra politiker får bete sig hur som helst. Det betyder bara att jag är trött på att media ska styra typ allt. De har en oerhörd makt i att styra de osäkra väljarna i ett val. De kan få folk avsatta, sparkade, avstängda och utskrattade. Det värsta är nog ändå att de fokuserar på så löjliga skandaler. Om någon har köpt en toblerone eller om
kungen har klätt ut sig till afrikan på en fest med afrikatema. Istället för riktiga skandaler, som t.ex. sjukvården i västergötland (de skulle nog behöva lite mer personal. Kolla med busschaufförerna. Där kan vi nog hitta en läkare eller två)! 

Från och med nu och ett tag fram över kommer det följa med bilder i min blogg. Här nedan följer min gode vän Florian där han erkänner vilket ursprung han har ;-)

27521-11

Sedan har vi en kanonbild på hela Linköpingsgänget när vi har det gött i min
"stuga" (snarare ett underbart släktägt gammalt hus)!

27521-12

Slutligen har vi beviset på att Das och Beckham egentligen är samma person!!!

27521-13


Kommentarer
Postat av: Robodan

OBS! Florian är en snäll och oskyldiga socialist!!1 :-)

2006-10-13 @ 18:58:17
Postat av: Mats-Olas Fanclub

Elakt att sprida florianbilden:)

Jag håller med om att media helt saknar nyanser. Antingen är det inte värt att ta upp eller så är det skandal. Att även politikerna själva är dåliga på att prata sakfrågor allt som oftast gör det inte bättre. Men media är helt klart värst, aftonbladets och expressens användande av det svenska språket är närmast skrattretande. Chocker, kupper och skandaler!

Das är Beckham helt enkelt:)

2006-10-13 @ 20:14:08
Postat av: stina

det är en skandal att media ännu inte fattat att das är beckham.

2006-10-14 @ 00:13:39
Postat av: Åsa

Skojsiga bilder, härliga minnen ploppar upp =)

Postat av: Florian

Tack för bilden, många roliga bilder :-)

Sen tycker jag ändå att det är befogat att medierna skriver om när en kulturminister (som ju ska försvara public service!) inte har betalat tv-licens på 16 år och dessutom ska ha sagt i våras att hon vill bli åtalad för det (förmodligen för att väcka en diskussion).
Och att Borelius anställer svart med hänvisning till hennes och makens dåliga ekonomi är inte heller bra. Visst, man ska även kunna förlåta och ingen är perfekt. Men tjäner man 1,2 miljoner och påstår sen att man inte haft råd med en ordentlig anställning tycker jag att det är riktigt dåligt. Sådana personer är ohållbara för en regering.

2006-10-16 @ 17:52:40
Postat av: Robodan

Jag kan hålla med dig Florian och jag sa ju inte heller att politikerna hade gjort rätt (de borde verkligen betalat tv-licens och vitt) eller att media gjort fel som skrivit om dem, utan att jag är trött på hur media styr. Även om det är bra och viktigt att de granskar och skriver om vissa saker, så har de blivit alltför starka och deras vinklar och brist på källkritik är då ett problem.

2006-10-17 @ 15:45:36
Postat av: Robodan

För övrigt ger du ju själv medierna en känga på din blogg eftersom du tycker de stått för en snedvriden mediabevakning under valkampanjerna, så du ser; media styr irriterande mycket. En extremt blå och (enligt mitt tycke) inte så kompetent (baserar allt på populistfrågor och fördomar) jurnalist som Lennart Ekdahl håller ju t.ex. i partiledarutfrågningar gång på gång.

2006-10-17 @ 15:56:39
Postat av: Robodan

Kul att du gillar bilden:-)

2006-10-17 @ 15:56:57
Postat av: Florian

Håller helt med dig Daniel att medierna generellt sett har för mycket makt, framförallt med tanke på att det finns en politisk snedvridenhet.

2006-10-17 @ 18:23:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback